Hvordan kan krisekommunikation redde en ud af en imagemæssig katastrofe?

Af Alexander Elverlund, Rådgiver, sportskommunikation- og PR.

Der findes masser af kriser i sportens verden, hvor man har brug for krisekommunikation. Mange af disse er svære at forudsige, førend man står i dem. Andre bør man være helt klar over opstår, så snart man tager en beslutning om at gennemføre noget kontroversielt.

Hvordan kan man så forberede sig bedst muligt på krisen?

Først og fremmest skal man kortlægge krisens natur, dens potentielle rækkevidde og herefter få lagt en krisekommunikationsplan: Hvem siger hvad til hvem hvornår og hvorfor?

Forbudt at være struds
Når først krisen er opstået, handler det om at være klar og klar til at imødegå de kritiske spørgsmål. Står man selv bag en udmelding, hvor man må forvente, at der kan opstå en shitstorm, skal man være klar til at lade sig interviewe og forklare, hvorfor man har gjort som man har gjort. Den største fejl man kan lave, er at gemme sig ved enten at være umulig at få fat i eller svare ”Ingen kommentarer”.

Man må under ingen omstændigheder være utilgængelig heller ikke på grund af et vigtigt møde eller andet. Man sørger altid for, at man har en talsperson klar, der kan imødegå kritikken. Det er nemlig oftest sådan, at dårlig krisehåndtering kan være mere skadelig end krisen selv. For når først røgen har lagt sig, er det ofte ikke krisen, folk husker, men måden man agerede i den på.

Sørg for at have ét kontaktpunkt for kritikken, så der ikke er flere personer, der udtaler sig i øst og vest. Denne er overordnet ansvarlig for kommunikationen og vurderer fra henvendelse til henvendelse, hvordan denne skal tackles og om der eventuelt skal involveres andre og i så tilfælde, at budskabet/budskaberne følger den aftalte linje.

Uanset om man har forventning om, at der er en krise på vej eller ej, bør man altid have en krisekommunikationsplan klar, hvor man fastlægger så mange parametre, man kan styre, som muligt.

Vores kurser
No data was found
[scc_calculator type='text' idvalue='8']